Minat Mengemas Jadi Inspirasi Business Buat Wanita Ini

Hari ini kami ingin menceritakan kisah Kak Hana yang menawarkan perkhidmatan Mencuci Rumah di Sekitar Bandar Baru Bangi. Admin kenal kak Hana sebagai seorang yang tabah dalam meneruskan kehidupan. Kak Hana ni ada seorang anak OKU yang mempunyai Cerebral Palsy Quadriplegic iaitu Kelumpuhan otak untuk mengawal pergerakan. Ahli komuniti yang mahu membantu boleh menghubungi  beliau secara terus di email, dhamirah1304@gmail.com. Beliau juga ada menawarkan partime/fulltime cleaning service di sekitar Bangi.

Servis cleaning nya memang puas hati.

Dibawah kami sediakan sesi temu ramah yang diadakan dengan kak Hana,

1.Dah berapa lama akak ceburi bidang Cleaning Servis ni?

Lebih kurang setahun.

 

2.Sebelum akak jadi cleaner, akak kerja sebagai apa?

Supervisor di hotel Le Meridien KL Central selama 7 tahun. Banyak dapat experience dari sini.

 7 tahun experience dr segi communication, service, dan lain-lain kerja dari sebagai waitress ke hostess  ke captain dan akhir sekali supervisor.

 

3.Bila akak ambil keputusan untuk jadi cleaner, adakah keputusan tu dengan relahati ?

Sebab akak suka mengemas, dari kecik lagi. Akak anak sulung dari 8 adik beradik. Dah biasa tolong mak  buat kerja-kerja kat rumah.

 

4.Berapa banyak tempat akak pergi untuk cleaning?

Setakat ni ada dalam 3 – 4 tempat. Akak ikut contract. Tapi kalau orang panggil pun ada. Tapi based on time jugak sebab akak ada anak OKU, Cerebral Palsy Quadriplegic (CP) dan akak homeschool kan dia.Usually bila akak kerja, mak akak yang jaga kan dia dan adik dia umur 3 tahun.

 

5.Macam mana akak hadapi situasi lepas anak akak lahir?

Akak dapat tau anak akak ada CP bila umur dia 6 bulan. Lepas tu terus bawa berubat cara tradisional/moden di Melaka,Perak.

Lepas tu ada buat homeopathy di Gombak selama 2 tahun.Sekarang dah konsisten dengan MyPysio di PJ seksyen 17. Alhamdulillah, dari tak boleh buat apa-apa sekarang dah boleh duduk sendiri.

 

6. Akak ada buat kerja lain untuk side income?

Setakat ni cuma kerja sebagai cleaning lady. Suami akak kerja sebagai Captain di hotel Bangi Putrajaya Hotel

 

IMG-20160324-WA0004

Gambar bersama di World CP Day pada 11 Oct 2014 lepas.

IMG-20160324-WA0001

Muhammad Ikmal Harris bin Ikmal Hadi, sedang menjalani latihan berdiri menggunakan standing frame dan kasut khas nya.

IMG-20160324-WA0003 IMG-20160324-WA0006 IMG-20160324-WA0007 IMG-20160324-WA0008 IMG-20160324-WA0009

 

Kami sentiasa harap KakHana terus tabah dan selalu ceria untuk teruskan kehidupan akak. Terima kasih banyak Kak Hana sebab sudi ditemuramah oleh kami.

Anda ada cerita-cerita menarik tentang usahawan dari Bangi? Boleh hubungi kami di bangikomuniti@gmail.com

Leave a Reply

1,677 Comments

  1. Сайт http://online24.site для представительниц прекрасной половины человечества предоставляет возможность почитать новости в категориях – кино и сериалы, из первых рук.

  2. Портал http://online24.site для женщин прекрасный шанс почитать новости в разделах – кино и сериалы, из первых рук.

  3. Wow! Thank you! I always needed to write on my website something like that. Can I take a portion of your post to my website?

  4. Интернет-сайт http://online24.site для представительниц прекрасной половины человечества прекрасный шанс прочитать новости в разделах – мода и стиль, из первых рук.

  5. There is clearly a bunch to realize about this. I think you made certain nice points in features also.

  6. Сайт http://online24.site для представительниц прекрасной половины человечества предоставляет возможность узнать новости в рубриках – мода и стиль, из первых рук.

Next Article6 RESTORAN CINA MUSLIM PILIHAN PENDUDUK BANDAR BARU BANGI